많은 나라들이 식수의 안전을 신뢰하고 보증하고 있다. 최근 미국 밖으로 여행을 할 때 호텔이 구체적인 기준을 충족시키는 식수 시스템을 시작하여 안전을 보장하고 있다. 그러나 다른 나라들은 물을 함부로 마시지 말라고 경고하고 있다.

깨끗한 식수와 건강사이의 관계는 100년 동안 강조돼왔으며 더러운 물과 늪지대의 물은 열과 질병에 관계가 있다고 전해지고 있다.

살균은 100년 동안 적용돼 왔으면 기원전 2000년부터 기본적인 2가지 역할을 했다. 기원전 물을 여과하기 전에 물은 강한 햇빛과 숯을 이용해서 정화하였으며 오염된 물은 끊여먹었다. 현재 조상들은 은주전자에 물을 끓여먹거나 저장했다는 기록이 발견됐으며 물 정화는 구리와 은, 전기 분해를 사용해 실시했다.

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Drinking Water Disinfection - A History and Improved Monitoring Techniques

In many countries we take for granted the availability and reliability of safe drinking water.  A recent trip outside of the US reminded me of this fact when I saw notices in the hotel rooms stating the drinking water met specific standards and was safe to drink however, my friends from the country emphatically warned me to not drink the water.

The relationship between clean drinking water and health has been known for centuries.  Clear water was considered to be clean water and swamp water was associated with fever and disease.

Disinfection has been applied for centuries, two basic rules dating back to 2000 B.C. state that water must be exposed to sunlight and filtered with charcoal and that impure water must be purified by boiling the water and then dipping a piece of copper in the water seven times, before filtering the water.  Records of ancient civilizations boiling water and storing water in silver jugs were found. Water purification was performed with copper, silver, and electrolysis.

[출처 = Water Tech Online /  2014년 7월 14일]
 

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