AI 플랫폼으로 현장 데이터 사용해 맥아 보리 탄소발자국 측정·감소

핀란드·스웨덴·덴마크·폴란드 등 1천200명 이상 농부 위한 이니셔티브

맥아 생산업체인 바이킹 몰트(Viking Malt)는 2월 1일(현지시각) 스웨덴 기술업체인 임푸르빙(Improvin')과 보리의 공급망 배출량 감소를 위한 파트너십을 체결했다고 밝혔다. [사진제공 = 바이킹 몰트(Viking Malt)]
맥아 생산업체인 바이킹 몰트(Viking Malt)는 2월 1일(현지시각) 스웨덴 기술업체인 임푸르빙(Improvin')과 보리의 공급망 배출량 감소를 위한 파트너십을 체결했다고 밝혔다. [사진제공 = 바이킹 몰트(Viking Malt)]

맥아 생산업체인 바이킹 몰트(Viking Malt)는 2월 1일(현지시각) 스웨덴 기술업체인 임푸르빙(Improvin')과 보리의 공급망 배출량 감소를 위한 파트너십을 체결했다고 밝혔다. 바이킹 몰트는 AI 기반 플랫폼을 통해 정확한 현장 데이터를 사용해 맥아 보리의 탄소발자국을 측정·감소하고 생물 다양성을 촉진하는 활동을 모니터링할 수 있다.

맥아 생산업체인 바이킹 몰트(Viking Malt)는 2030년까지 Scope 1(직접 배출)·Scope 2(간접 배출)로 인한 온실가스 배출량을 42% 줄이기 위한 과학 기반 목표(Science Based Targets)를 설정했다. 하지만 바이킹 몰트 총 배출량의 87%는 공급업체의 Scope 3(기타 간접 배출) 배출로, 이는 주로 농장에서 발생한다.

바이킹 몰트는 배출량 감축 목표를 달성하도록 공급망 전체의 이해 관계자와 협력함으로써 배출량 감축 지역을 파악하고 공급 과정을 조정하는 데 전념하고 있다.

핀란드, 스웨덴, 덴마크, 폴란드, 리투아니아 전역의 농부로부터 보리를 공급받는 바이킹 몰트는 이러한 배출을 효과적으로 측정하고 줄일 수 있는 방법을 모색해 왔다.

아니카 빌헬름슨(Annika Wilhelmson) 바이킹 몰트의 지속 가능성·혁신·마케팅 부사장은 "농부는 곧 지속 가능성 여정의 중심인 만큼, 새로운 플랫폼을 통해 유럽 전역의 1천200명 이상 농부들이 기후 친화적이고 지속 가능한 농업에 적극 참여할 수 있도록 지원하고 있다"며 "이를 통해 지속 가능성을 위한 그들의 노력을 효과적으로 추적하고 검증할 수 있을 뿐 아니라, 배출량을 줄이는 협력적인 접근 방식을 촉진할 수 있다"고 밝혔다.

새로운 플랫폼은 농장의 지속 가능성 성과에 대한 자세한 자료를 바이킹 몰트에 제공하고, 재배자가 참고할 수 있는 실시간 데이터 기반 피드백을 활용해 지속 가능한 농업 이니셔티브의 토대를 마련할 수 있다. 플랫폼이 확장 가능한 데이터를 수집함에 따라 농부의 보고는 쉬워진다. 

빌헬름슨 부사장은 "농부가 광범위한 보고 대신 지속 가능하고 수익성 있는 농업에 집중할 수 있기를 바란다"며 "지속 가능한 식음료 생산에 대한 우리의 노력은 업계와 공유되므로 성공을 위해서는 우리 자신의 가치 사슬 전반에 걸친 협업 접근 방식이 필요하다"고 강조했다.

이 플랫폼을 통해 바이킹 몰트는 검증된 탄소발자국, 생물다양성 데이터 및 공급망 정보를 제공해 양조장, 증류소, 식품 제조업체 네트워크와 공유할 수 있다. 바이킹 몰트는 이러한 투명성이 업계 전반에 걸쳐 긍정적인 변화를 이끌 것으로 기대하고 있다.

니클라스 월사고르드(Niklas Wallsargórd) 임프루빙 최고경영자는 "지속 가능한 성과를 이끌어내기 위해 노력하는 바이킹 몰트와 함께 협력하게 돼 자랑스럽다"며 "우리는 협력을 통해 이 산업에 의미 있는 변화를 만들어낼 수 있다"고 말했다.

[원문보기]

Viking Malt partners up with Improvin’ to reduce supply chain emissions in barley

- Viking Malt, a globally acknowledged producer of malt, is introducing a new sustainability performance platform, developed by the Swedish technology company Improvin’.
- The AI-based platform empowers Viking Malt to measure and reduce the carbon footprint of their malting barley and monitor activities promoting biodiversity, using precise field-level data.
- The multi-year effort will engage over 1200 farmers in Finland, Sweden, Denmark, Poland and Lithuania, making it an ambitious sustainability initiative.
- The platform is a significant step towards supply chain sustainability in the malting industry.

LAHTI, Finland--Viking Malt has set Science Based Targets, committing to a 42% reduction in greenhouse gas emissions from its own activities (Scope 1 & 2) by 2030. However, the majority of Viking Malt’s total emissions, 87%, are Scope 3 emissions from their suppliers, mainly occurring on-farm.

Many of Viking Malt’s customers are large enough to have reduction targets covering even their Scope 3 emissions. To support their clients in achieving this goal, Viking Malt is committed to working with its stakeholders across the supply chain, identifying areas for emissions reductions and adjusting processes and practices.

With barley sourced from farmers across Finland, Sweden, Denmark, Poland and Lithuania, Viking Malt has been seeking ways to effectively measure and reduce these emissions.

Annika Wilhelmson, VP of Sustainability, Innovation & Marketing at Viking Malt Group: “Our farmers are central to our sustainability journey. With this new platform, we're empowering over 1200 farmers across Europe to actively engage in climate-smart and sustainable farming. This enables us to track and validate the impact of their sustainable practices effectively and fosters a collaborative approach to reducing emissions.”

The new platform provides Viking Malt with a detailed overview of the farms’ sustainability performance, setting a foundation for sustainable farming initiatives in which growers can adjust their practices based on feedback that builds on real-time data.

With the platform’s scalable data collection, farmer reporting becomes easy. “We want our farmers to be able to focus on sustainable and profitable agriculture, not extensive reporting,” Annika emphasizes.

The new platform equips Viking Malt with a verified ingredient footprint, biodiversity data and supply chain insights that they can share with their network of breweries, distilleries and food manufacturers. Viking Malt expects this transparency to drive positive change across the industry.

Annika concludes: “Our commitment to sustainable food and beverage production is shared by the industry. Success requires a collaborative approach throughout, and even beyond, our own value chain. We're excited to lead and inspire our partners and customers on this journey.”

Niklas Wallsargård, CEO of Improvin’ adds: “We're both proud and excited to work with Viking Malt, a family company showing deep commitment to drive sustainable impact through their products. Together, we can drive a meaningful change in this industry.”

[출처=바이킹 몰트(Viking Malt)(https://vikingmalt.com/viking-malt-partners-up-with-improvin-to-reduce-supply-chain-emissions-in-barley/) / 2024년 2월 1일]

[번역 = 방호윤 기자]

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